U petak, 21.09.2012. u 11.30 sati gradonačelnici Sarajeva i Pule Alija Behmen i Boris Miletić potpisat će sporazum o bratimljenju između Grada Sarajeva i Grada Pule. Svečano potpisivanje sporazuma bit će upriličeno u okviru prijema za delegaciju Grada Pule koju će predvoditi gradonačelnik Boris Miletić, a u kojoj će se još nalaziti: zamjenica gradonačelnika Vera Radolović, predsjednik Gradskog vijeća Denis Martinčić, pročelnik Kabineta župana Istarske županije Miodrag Čerina i pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić.

Izjave za medije, prema protokolu, planirane su nakon pozdravnih obraćanja i čina potpisivanja sporazuma u 12.15 sati. 

Prijemu i svečanom potpisivanju sporazuma o bratimljenju prisustvovat će predstavnici Ambasade Republike Hrvatske u BiH, ministrica okoliša i turizma FBiH Branka Đurić, premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, predstavnici Gradskog vijeća i Gradske uprave Grada Sarajeva.

Inicijativa za bratimljenje Sarajeva i Pule potekla je prilikom posjete delegacije Grada Pule Gradu Sarajevu u julu prošle godine, a na temelju intenzivne i dobre saradnje koju dva grada ostvaruju već nekoliko godina. Inicijativu za bratimljenje podržala su gradska vijeća oba grada.

Potpisivanje Sporazuma i izjave za medije bit će upriličene u Ovalnoj sali Gradskog vijeća Grada Sarajeva (ul. Hamdije Kreševljakovića 3/I).

Pozivamo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj i o njemu obavijeste javnost.