„Sve pripreme Javnog dočeka Nove 2011. godine u organizaciji Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo, četiri gradske općine i Turističke zajednice KS uveli smo u završnu fazu. Izvršene su pripreme za Dječiji program, koji će biti organizovan u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad, danas u 18 sati i sutra, 31.12. u 17 sati. Želim vas još jednom podsjetiti da  Dječiji program čine predstava "Kako je Dudu ukrao Djeda Mraza" i podjela novogodišnjih poklona. Budući da sala Općine Novi Grad ima ograničen broj mjesta, štampali smo gratis ulaznice, koje smo ovih dana dijelili u saradnji sa medijskim pokroviteljima (FTV, Oslobođenje, San, RSG i RSG 1, te portal Sarajevo-x). Također vršimo posljednje pripreme za centralni program na lokaciji Trg djece Sarajeva ispred BBI centra koji će 31.12. početi u 21.00 i trajati do ranih jutarnjih sati.“, rekao je Igor Kamočaji, zamjenik gradonačelnika i predsjednik IO za za organizaciju i pripremu Javnog dočeka Nove 2011. godine na današnjoj press konferenciji u Gradskoj upravi.

Benjamin Isović, član IO kazao je „da je u toku postavljanje bine, a tonska proba će biti sutra. Očekuje se u večernjim satima dolazak u Sarajevo svih učesnika Centralnog programa. Građani trebaju biti spremni za sutrašnji rock\’n\’roll party.“

Učesnici Centralnog programa su: Bombaj štampa, Zabranjeno pušenje, Erogene zone, Dino Voice Band, Pink Panter, ABBA Real Tribute, DJ Focho;
„Zahvaljujem se Gradskoj upravi što nam je omogućila da sviramo za građane Sarajeva u najluđoj noći, što je za Bombaj štampu velika čast. Čim Đuro stigne u Sarajevo imamo generalnu probu i jedva čekamo nastup sutra.“, rekao je Nedim Babović iz benda „Bombaj štampa“.

Irfan Nefić, portparol MUP-a KS je dodao da službenici ovog Ministarstva u saradnji sa kantonalnom inspekcijom i lokalnim upravama od 13. decembra imaju pojačane aktivnosti u oduzimanju pirotehničkih sredstava.

„Do ovog trenutka oduzeto je više od 5.000 pirotehničkih sredstava i uručen veći broj prekršajnih prijava. Primjetno je smanjenje prodaje pirotehničkih sredstava, ali i njihove upotrebe, što znači da je naša kampanja dala rezultate. Što se tiče osiguravanja Centralnog programa pred BBI centrom, angažirat ćemo veći broj policajaca i zaštitara. O obustavi saobraćaja, građani će biti blagovremeno obavješteni“, rekao je Nefić i još jednom apelirao na građane, posebno mlađe, da ne koriste pirotehnička sredstva.  

Igor Kamočaji na današnjoj press konferenciji zahvalio je  u ime Gradske uprave KJKP "Park", KJKP “Rad”, MUP-u KS, te Kantonu Sarajevo, gradskim Općinama i Turističkoj zajednici KS na saradnji i podršci u organiziranju ovog događaja. Pored medijskih pokrovitelja,  zahvalio je i sponzorima: Sarajevo-osiguranju, Raiffeisen banci i Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Kamočaji je još jednom pozvao  sve građane Sarajeva, građane iz drugih gradova i općina u BiH te turiste da sutra dođu na Trg djece Sarajeva i da zajedno dočekamo Novu 2011. godinu.