Svečana-akademija-u-Vijećnici-povodom-11.-marta-Dana-nezavisnosti-BiH

Svečana akademija, u organizaciji Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, općina KS i Foruma parlamentaraca BiH, povodom 1. ožujka – Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, održana je danas u Vijećnici uz nazočnost predstavnika svih razina vlasti, diplomatskog kora, te predstavnika vjerskog i kulturnog života u BiH, kao i ostalih uzvanika.

Čestitajući građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine ovaj značajan povijesni nadnevak, Miro Lazović, predsjednik bivše Skupštine RBiH koja je izglasala Deklaraciju o neovisnosti podsjetio je na burne povijesne trenutke u kojima se branila steknuta neovisnost.

Semiha Borovac, ministrica u Vijeću ministara BiH u svom obraćanju je, između ostalog, kazala da više od četvrt vijeka se zastava naše zemlje vijori na East Riveru.

„Uvjerena sam kako će puna afirmacija ideje neovisnosti biti postignuta onog dana kada se naša zastava zavijori i ispred Europskog parlamenta, kao i u sjedištu NATO saveza u Briselu“, kazala je Borovac.

Na kraju se sudionicima akademije obratila Dizija Njemčević, studentica Zdravstvenih studija i mlada poduzetnica koja je, u ime svoga naraštaja, uputila čestitku i poruku mladih.

Svečanu akademiju oplemenio je ansambl SAN, duo Ana Pokrklić i Belma Tuzović Mujkić, te poznati bh. glumac Miki Trifunov.

Prethodno, izaslanstvo Grada Sarajeva na čelu s gradonačelnikom Abdulahom Skakom i predsjedateljem Gradskog vijeća Igorom Gavrićem obišlo je spomen-obilježja , te položilo cvijeće i odalo počast poginulim braniteljima grada.