Svečana-akademija-u-Vijećnici-povodom-11.-marta-Dana-nezavisnosti-BiH

Свечана академија, у организацији Кантона Сарајево, Града Сарајева, општина КС и Форума парламентараца БиХ, поводом 1. марта – Дана независности Босне и Херцеговине, одржана је данас у Вијећници уз присуство представника свих нивоа власти, дипломатског кора, те представника вјерског и културног живота у БиХ, као и осталих званица.

Честитајући грађанима Сарајева и Босне и Херцеговине овај значајан историјски датум, Миро Лазовић, предсједник бивше Скупштине РБиХ која је изгласала Декларацију о независности подсјетио је на бурне историјске тренутке у којима се бранила стекнута независност.

 

Семиха Боровац, министрица у Вијећу министара БиХ у свом обраћању је, између осталог, казала да више од четврт вијека се застава наше земље вијори на Ист Риверу.

„Увјерена сам како ће пуна афирмација идеје независности бити постигнута оног дана када се наша застава завијори и испред Европског парламента, као и у сједишту НАТО савеза у Бриселу“, казала је Боровац.

 

На крају се учесницима академије обратила Дизија Њемчевић, студентица Здравствених студија и млада предузетница која је, у име своје генерације, упутила честитку и поруку младих.

Свечану академију оплеменио је ансамбл САН, дуо Ана Покрклић и Белма Тузовић Мујкић, те познати бх. глумац Мики Трифунов.

 

Претходно, делегација Града Сарајева на челу са градоначелником Абдулахом Скаком и предсједавајућим Градског вијећа Игором Гаврићем обишла је спомен-обиљежја , те положила цвијеће и одала почаст погинулим бранитељима града.