Međunarodna utrka Sarajevo Grand Prix 2015 održat će se 14. juna. Polazak je ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu, ide se prema Ilidži te će se voziti biciklističkom stazom prema Trgu Bosne i Hercegovine gdje će i biti oboren rekord ali i dočekan pobjednik Sarajevo Grand Prix 2015. Pobjednici utrke dobijaju UCI bodove, kao i glavne nagrade. Obzirom da pored takmičarskog dijela ima i rekreativni, vožnja zaljubljenika u biciklizam 14.juna  imat će dvojako značenje. Prvo je svakako to što se na ovakav način promoviše zdrav život, ali i  biciklistički turizam u Bosni i Hercegovini. Drugo značenje je to što će rekreativci svojim dolaskom, zajedno, vozeći jedan iza drugog oboriti Guinnissov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji na svijetu.

Sarajevo Grand Prix, čiji je sponzor ove godine tržni centar Bingo, prilika je da se pošalje pozitivna, sportska slika iz Bosne i Hercegovine, ali i osvoji mnogo nagrada. Bit će podijeljeno preko 2.000 poklona svakom rekreativnom biciklisti, svi prijavljeni koji učestvuju u obaranju rekorda imaju mogućnost osvajanja vrijednih nagrada od kojih se izdvaja bicikl Trek Marlim 5, kojeg poklanjaju bicikli.ba, te mnoštvo drugih nagrada.
Bitno je da se prijavite na www.sarajevograndprix.com te na taj način osigurate svoje učešće u velikoj biciklističkoj vožnji koja će biti upisana u Guinnissovu knjigu. Nedavno se u glavnom gradu naše zemlje počela graditi biciklistička staza, koju su biciklisti već testirali i zadovoljni su završenim dijelom staze.
Prijave su besplatne, a potrebno je da imate ispravan bicikl, kacigu i želju da se baš Vaše ime nađe uz rekord o obaranju Guinnissovog rekorda. Dobna granica je 12 godina, maloljetni svakako moraju biti uz pratnju starijih. Skauti će u jednom trenutku bicikliste usmjeravati da voze jedan iza drugog.
„Giro di Sarajevo“ i“Trek team“ ove godine čine tehničku podršku SGP-a.