Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić je povodom smrti akademika Božidara Matića uputio telegram sućuti obitelji Matić i Akademiji nauka i umjetnosti BiH. „U ime Grada Sarajeva i u svoje osobno ime upućujem Akademiji znanosti i umjetnosti Bosne i Hercegovine najiskreniju sućut povodom smrti akademika prof. dr. Božidara Matića. Gospodin Matić je za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu učinio sve što je mogao, i kao političar, i kao sveučilišni profesor, i kao gospodarstvenik.

Visokom stručnošću i predanošću radu, akademik Matić se nesebično zalagao za afirmaciju znanosti, vraćajući joj mjesto koje je imala na ovim prostorima.

Iza sebe je ostavio trajno naslijeđe u vidu značajnih stručnih i znanstvenih radova u području procesne tehnologije iz kojih će učiti naraštaji budućih inženjera, baš kao što su učili i njihovi prethodnici.

Gospodin Matić kao veliki čovjek, humanista i izuzetan prijatelj obilježio je vrijeme u kojem je živio i za to 2007. godine primio Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva“, istaknuo je gradonačelnik Komšić u telegramu sućuti.