Na poziv gradonačelnika Konye Tahira Akyüreka, gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić od 11.-17. studenoga, boravio je u posjeti ovom prijateljskom gradu. Tom prigodom, susreo se i sa zamjenikom tajnika i počasnim konzulom BiH u Konyi Ercanom Usluom, šefom Odjela za vanjske poslove Selimom Yücelom Güleçom i glavnim guvernerom Konye Muammerom Erolom.

Gradonačelnik Komšić je podsjetio domaćine na projekt obnove Isa-begove tekije, s obzirom da su predstavnici Grada Konye tijekom službene posjete Sarajevu 2008. godine, izrazili želju da ovaj prijateljski grad sudjeluje u ovom projektu. Upoznavši svoje domaćine s Odlukom Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika BiH o proglašenju Isa-begove tekije nacionalnim spomenikom BiH, gradonačelnik Komšić je ovom prilikom obnovio zahtjev za zajedničku realizaciju ovog projekta.

Tijekom susreta, potvrđena je donacija 20 tramvaja Grada Konye poduzeću „GRAS“, čiji će transport preuzeti Agencija za međunarodnu suradnju i koordinaciju Republike Turske (TIKA) za BiH. Zahvalivši se na ovoj donaciji, gradonačelnik Komšić je zamolio svoje domaćine da razmotre mogućnost donacije kombi-busa Olimpijskom bazenu „Otoka“ za prijevoz učenika osnovnih škola na satove plivanja. Ovim projektom proširila bi se suradnja gradova Sarajevo i Konya i na najmlađe naraštaje.

[WPIMPINLINE:9654.jpg]

[WPIMPINLINE:c_9653.jpg]