Treći austrijski bal održat će se 8. juna iduće godine u prelijepom ambijentu Vijećnice, uz bogat zabavni program. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i austrijski ambasador Martin Pammer složili su se tokom današnjeg susreta u Vijećnici da ova izuzetna manifestacija postaje tradicija i atrakcija grada Sarajeva.

„Zadovoljstvo mi je što će naš glavni grad po treći put biti domaćin ovog zajedničkog umjetničkog događaja gradova prijatelja, Sarajeva i Beča. Ova prestižna manifestacija, definitivno pospješuje kulturni turizam, ali i promociju grada Sarajeva i države BiH u Evropi i svijetu“, istaknuo je gradonačelnik Skaka te podsjetio i na „Dane Beča u Sarajevu“, uspješno organizovane ove godine u partnerstvu sa austrijskom prijestolnicom.

Ambasador Pammer izrazio je uvjerenje da će i treće izdanje Austrijskog bala potvrditi dobre i snažne prijateljske veze između Sarajeva i Beča, Austrije i BiH, i njihovih građana. Današnjem prijemu prisustvovali su i članovi Organizacionog odbora Zinaida Jamakosmanović i Vedran Marčeta.