Pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva a povodom obilježavanja 6. aprila – Dana grada Sarajeva, proteklog vikenda, 29. i 30. marta, u KSC Ilidža održan je  9. evropski judo kup Top ranking „Sarajevo open 2014“. Učesnicima kupa na svečanom otvaranju obratili su se dogradonačelnik Sarajeva dr. Ranko Čović, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić i doc. dr. Branislav Crnogorac u ime organizatora. Učestvovala su 272 takmičara i takmičarke iz 22 zemlje (Andora, Austrija, Australija, Armenija, Belgija, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Italija, Mađarska, Norveška, Njemačka, Rumunija, Rusija, San Marino, Slovenija, Srbija, Slovačka, Švedska, Švicarska, Velika Britanija i Bosna i Hercegovina).

Reprezentacija BiH u sveukupnom poretku zauzela je treće mjesto sa osvojene dvije zlatne, jednom srebrenom i jednom bronzanom medaljom, a iza sebe je ostavila i judo velesilu Rusiju. Najuspješnije su bile Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić, koje su potvrdile svoj kvalitet i veličanstveno trijumfovale u finalnim borbama. Larisa je u finalnom meču savladala predstavnikcu Fracuske Ramanich Rebeku, a Aleksandra je pobjedila švicarkinju Gabriel Desiree. Do finala je stigao i Mitar Mrdić, ali ga je Francuz Amoros Jordan spriječio da osvoji prvo mjesto, tako da je Mitar ipak na kraju zauzeo drugo mjesto. Reprezentativka Sabina Haračić u borbi za treće mjesto pobijedila je Slovenku Gracner Uršku.

Prva mjesta osvojili su: u muškoj kategoriji – 60 kg Makhir Gasanov iz Rusije, -66 kg  Francuz Mathias Boucher, – 73 kg također Francuz Jordan Amos, – 81 kg Laszlo Csoknzai iz Mađarske, – 90 kg Slovak Milan Randl, -100 kg Philip Awiti-Alcaraz iz Velike Britanije, +100 kg Barna Bor iz Mađarske. U ženskoj kategoriji prva mjesta osvojile su: -48 kg Milica Milić iz Srbije, -52 kg Lucile Duport iz Francuske, -57 kg također Francuskinja Cindy Huber, -63 kg Maelle Di Cintio iz Francuske, -70 kg Aleksandra Samardžić iz Bosne i Hercegovine, -78 kg Caroline Kinnane i u kategoriji +78 kg Larisa Cerić iz Bosne i Hercegovine.

Domaćini Kupa bili su džudo savezi BiH i FBiH a tehnički organizator Judo klub „Nippon”.