Trodnevni-novogodišnji-spektakl-u-Sarajevu

Све је спремно за почетак новогодишњег спектакла у Сарајеву. Већ у суботу 30. децембра, у 20 часова, на тргу испред Катедрале, концертом Омладинског оркестра “МузикАрт” под диригентском палицом Емира Мејремића, биће свечано отворена тродневна манифестација коју организују Град Сарајево, градске општине, Кантон и Туристичка заједница КС.

Сви гости и посјетиоци концерта ће бити срдачно дочекани са пићем добродошлице које је обезбједила „Кока Кола“, партнер манифестације. Новогодишња прослава у Сарајеву, најпожељнијом новогодишњој дестинацији у регији, започеће најљепшим звуцима музичких дјела великих мајстора.

Солисти Адела Шабић и Марио Дрмач ће уз Хор севдалинке извести неке од најљепших евергрин пјесама. Потом ће млади виртуози „МузикАрта“ ноћ уљепшати звуцима валцера и класичних композиција од  Јоанеса Брамса до Офенбаха и Штрауса.

У новогодишњој ноћи, на платоу испред Сарајево Цитy Центра, наступиће највећа регионална звијезда Здравко Чолић. Програм ће почети 31. децембра у 21 час.

Хиљаде посјетилаца ће уочи наступа главне звијезде загријати сарајевски бендови ДЈ Дроп Департмент и Ласт Локејшн. У нову годину ће Сарајлије и њихове госте из регије и цијелог свијета уз најљепше Чолине пјесме увести и спектакуларан ватромет.

Трећег дана, 1. јануара новогодишње славље ће бити употпуњено наступом са култним сарајевским бендом Црвеном јабуком испред Вјечне ватре. Програм почиње у 21 час, а као предгрупа ће наступити Ина & Опен Мајнд Груп.