Povodom Dana grada Sarajeva, u kuglani Olimpijske dvorane „Huan Antonio Samaran“/„Zetra“ održat će se 3. međunarodni kuglaški turnir za slijepe i slabovidne osobe „Sarajevo 2011“. Turnir će se održati u petak, 1. aprila (od 15.00 do 18.00 sati) i subotu, 2. aprila (od 09.00 do 17.00 sati), a ceremonija otvaranja turnira je u subotu, 2. aprila, s početkom u 10.00 sati. Na turniru će učestvovati 80 kuglaša: iz Hrvatske (Zagreb, Rijeka, Karlovac, Osijek i Slavonski Brod), iz Njemačke (Volfen-Berlin), iz Slovenije (Ljubljana i Kranj), iz Srbije (Beograd i Novi Sad) i Bosne i Hercegovine (Banja Luka, Tuzla, Bihać, Istočno Sarajevo i Sarajevo).

Ovo će biti prilika za provjeru naših kuglaša pred Svjetsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe, koji će se održati od 28. maja do 1. juna ove godine u Sarajevu.

Inače, ovo je do sada najmasovniji i najkvalitetniji turnir ove vrste u Evropi, i kako je istakao organizator – Sportsko društvo slijepih i slabovidnih KS, namjeravaju ga kandidirati za kalendar Svjetske organizacije slijepih za sport (IBSA).

Pozivamo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj.