U četvrtak 27.04.2006. godine s početkom u 10.00 sati, održat će se 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva na čijem dnevnom redu se, između ostalog, nalazi Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Službe Gradskog vijeća Grada Sarajeva i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Gradske uprave Grada Sarajeva.

Također u četvrtak 27.04.2006. godine u 12.00 sati, održat će se tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva sa dnevnim redom: Primjena Odluke o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata u Katonu Sarajevo, zatim Posljedice bespravne izgradnje na području grada Sarajeva s prijedlogom mjera poboljšanja stanja, te Informacija o prethodnim programskim, planskim i strateškim dokumentima zajednice u oblasti urbanog planiranja koje se provode na području grada Sarajeva u djelokrugu Gradskog vijeća i Gradske uprave s prijedlogom zaključaka.

Obje sjednice, redovna 13. i tematska sjednica Gradskog vijeća održat će se u Ovalnoj sali Gradskog vijeća Grada Sarajeva, ul. Hamdije Kreševljakovića 3/1.

Pozivamo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj.

Izvor: Gradska uprava