Danas je u Gradskoj upravi održana press konferencija povodom petog Polumaratona Sarajevo 2011., koji će se održati 18. septembra. Prisutnima su se obratili Igor Kamočaji, zamjenik gradonačelnika Sarajeva, Erol Mujanović, predsjednik Udruženja „Marathon“, te Alma Šahbaz, PR menadžer kompanije Coca-Cola HBC. „Podržavanjem ove utrke imamo zajednički cilj sa Udruženjem Marathon, a to je izgradnja što boljeg imidža Sarajeva i BiH u svijetu. Grad Sarajevo participira finansijski u organizaciji ovog polumaratona i to će nastaviti činiti i ubuduće“, rekao je zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji te istaknuo da je ovaj polumaraton jedan od najznačajnijih međunarodnih događaja u Sarajevu i BiH.

Erol Mujanović, predsjednik Udruženja „Marathon“, zahvalio je Gradu Sarajevu na partnerstvu od samog početka organizacije ovog polumaratona.  „Ove godine očekujemo više od 400 takmičara na polumaratonu kojim ćemo ujedno i obilježiti Međunarodni dan bez automobila i promovirati borbu protiv dijabetesa. Ovaj događaj ima i socijalno-humanitarnu dimenziju, jer ćemo putem Centra za kreativno odrastanje dio sredstava preusmjeriti za liječenje jedne oboljele djevojčice. Utrka ima izražen i ekonomsko-turistički aspekt kojim dajemo doprinos izgradnji imidža našeg grada“, rekao je Mujanović te dodao da će i ovogodišnji polumaraton biti uvršten u zvanični kalendar Atletskog saveza BiH i evropski kalendar utrka.

PR kompanije Coca-Cola HBC Alma Šahbaz izrazila je zadovoljstvo što kao društveno odgovorna kompanija podržavajući ovaj događaj doprinose poboljšanju kvaliteta života u našem gradu.

Trasa polumaratona će biti duga 21 kilometar, a startovat će sa Trga djece Sarajeva i odvijati se ulicama Maršala Tita, Alipašina, do stadiona Koševo, potom natrag ulicama Patriotske lige i Alipašinom do raskršća sa ulicom Maršala Tita, preko Marijin dvora ulicom Vrbanja do Mosta Suade i Olge gdje će trkači skrenuti u Vilsonovo šetalište do Dolac malte, okrenuti i nastaviti smjerom kroz Vilsonovo šetalište do početka ulice Kotromanića te Vrbanjom duž Trga Bosne i Hercegovine skrenuti u ulicu Maršala Tita, nastaviti ulicama Hamze Hume, Obala Kulina-bana, Bentbaša, Dariva do Kozje ćuprije i nakon okreta se vratiti smjerom ulica Bentbaša, Telali, M.M. Bašeskije, Maršala Tita do cilja na trgu ispred BBI Centra.