Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Miroslavom Živanovićem i Igorom Kamočajijem upriličio je danas u Gradskoj upravi prijem za članove grupe „Plavi orkestar“. Prijemu su prisustvovali Saša Lošić – Loša i menadžer Rijad Vojniković, te reditelj filma „Orkestar“ Pjer Žalica i producent Ademir Kenović.„Ovo mi je prva zvanična posjeta Gradskoj upravi Grada Sarajeva i uopće u nekoj instituciji. Zbog toga imam razloga da se osjećam vrlo dobro i uzbuđeno.“, rekao je Loša koji je gradonačelniku Behmenu i njegovim saradnicima zahvalio na prijemu.

Gradonačelnik je na to odgovorio kako je Saša Lošić – Loša i njegov band to zavrijedio, čak i više od toga, te je čestitao na svim dosadašnjim uspjesima kao i na filmu „Orkestar“, prikazanom u subotu na SFF-u, u kojem je sve slikovito prikazano. Također je Loši zahvalio što uvijek u srcu nosi Sarajevo i to svakom prilikom ističe.

Govoreći o kandidaturi Sarajeva za Evropsku prijestolnicu kulture 2014. godine, Loša je istaknuo kako je svesrdno podržava. „Znamo da smo najjači grad u tom smislu i na tome moramo istrajati.“, dodao je.

U opuštenom razgovoru bilo je riječi i o aktuelnim projektima koje vodi Grad kao što su obnova Vijećnice, trebevićke žičare, bratimljenju Sarajeva itd.

Tom prilikom Loša je predložio da će njegov band i on razmotriti mogućnost priređivanja određene akcije za trebevićku žičaru. Također je naglasio kako bi u Sarajevu bilo dobro osposobiti određeni prostor za mlade talente u kojem bi nastajala tzv. „nova kultura“ i „ulični art“.

Gradonačelnik je gostima uručio prigodne poklone sa motivima grada Sarajeva, a Loša je obećao da će ovaj poklon svoga Grada držati na vrlo istaknutom mjestu.