U organizaciji Grada Sarajeva prigodnim programom danas je obilježen 21. septembar – Međunarodni dan mira. „Grad Sarajevo, kao članica Međunarodne asocijacije gradova nosilaca poruke mira, već nekoliko godina uzastopno obilježava ovaj dan na njemu prigodan način. Ujedno, ovo je prilika kojom ova gradska administracija želi skrenuti pažnju javnosti i institucija da nastave promovirati temeljne vrijednosti našeg društva, a to su između ostalog nenasilje, poštivanje ljudskih prava, očuvanje mira i dobrosusjedskih odnosa“, istaknuo je gradonačelnik.

Gradonačelnik Behmen i predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Željko Ler danas su uz prisustvo roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva i učenika Gimnazije Obala položili cvijeće na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. u Velikom parku.

Gradonačelnik  Behmen i predsjedavajući Ler sa načelnikom Općine Novi Grad Damirom Hadžićem i direktorom SOS Dječijeg sela Amirom Omanovićem u parku SOS Dječijeg sela Mojmilo simbolično su posadili drvo mira, a potom sa učenicima Gimnazije Dobrinja obišli i družili se sa djecom ove odgojno-obrazovne ustanove.

Na poziv Grada Sarajeva odazvali su se i predstavnici drugih nivoa vlasti kako bi obilježili Međunarodni dan mira.