Нова Требевићка жичара је само у прва три дана рада успјешно превезла више од 13.000 путника, који су уживали или у панорамској вожњи или у одласку на олимпијски Требевић!

Град Сарајево и Јавно предузеће Сарајево д.о.о., овом приликом желе захвалити грађанима Сарајева и гостима главног града на великој подршци и интересу.

„Поносни смо што је Требевићка жичара испунила ваша очекивања и привукла велики број путника, не само из Сарајева него и из цијелог региона и Европе. Желимо захвалити нашим корисницима на стрпљењу због великих гужви на полазној станици Требевићке жичаре. Наши запосленици су радили пуним капацитетом протекла три дана како би сви наши гости могли уживати у вожњи Жичаром“, поручили су из Јавног предузећа Сарајево д.о.о.

Нова Требевићка жичара је отворена у петак 6. априла на Дан града Сарајева. У пројект је уложено око 20 милиона марака. Ријеч је о једном од највећих инфраструктурних пројеката у послијератном Сарајеву који ће допринијети економском и туристичком развоју. Жичара има и посебан значај, јер се ради о својеврсном симболу Града. Радно вријеме Жичаре је од 8.30 до 18.30. Све информације у вези са радом Требевићке жичаре су доступне на www.zicara.ba.