„Jedan od glavnih ciljeva gradske administracije je razvoj turizma. Zasigurno će to biti jedna od najbrže rastućih grana u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u ovom projektu i koji su došli“, kazao je gradonačelnik Abdulah Skaka na danas održanoj press konferenciji u Vijećnici povodom predstavljanja Swissôtela kojeg u Sarajevu otvara Al Shiddi Group u saradnji sa jednom od najvećih hotelskih kompanija na svijetu AccorHotels.

Al Shiddi 101668

Vlasnik Al-Shiddi Group Sulaiman Al-Shiddi kazao je da izgradnjom ovog hotela Sarajevo biti još privlačnije i ljepše mnogobrojnim turistima i gostima iz cijelog svijeta. „S novim brendom i zajedničkim nastupom cilj nam je pozicionirati BiH kao destinaciju posebnog, očaravajućeg i luksuznog turizma“, kazao je Al-Shiddi.

Na konferenciji je istaknuto da je Swissotel globalni luksuzni hotelski lanac sa 5+ zvjezdica koji će otvaranjem u SCC-a BiH pozicionirati kao novu elitnu turističku destinaciju.

Al Shiddi 101669

Viši predsjednik razvoja luksuznih hotela AccorHotels Francois Baudin izjavio je da ulazak na tržište BiH predstavlja uzbudljiv dodatak njihovom brendu.

Al Shiddi 101671

„Mi naš brend želimo dodatno razvijati kroz mrežu hotela na Balkanu i u istočnoj Evropi. Uvjeren sam da će kvalitet naših usluga i jedinstven doživljaj koji nudimo u našim hotelima biti prepoznat od svih građana ove zemlje“, kazao je Baudin.

Al Shiddi 101670