U kolovozu ove godine, u sklopu izuzetne suradnje partnerskih gradova Sarajeva i Zagreba, u Novom Vinodolskom će na poziv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića boraviti 100 djece iz Sarajeva iz socijalno ugroženih porodica. Naime, nakon Svečane sjednice Gradskog vijeća održane 6. travnja 2014. godine, gradonačelnik Zagreba uputio je pismo Gradu Sarajevu s pozivom da na Jadranu ugosti djecu, učenike i studente i njihove pratitelje.

Grad Sarajevo je u dogovoru s Gradom Zagrebom donio odluku da 100 stipendista Fonda za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata „IKRE“ ove godine boravi u Domu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u Novom Vinodolskom. Naime, Grad Sarajevo već sedmu godinu u kontinuitetu stipendira članove ovoga fonda s ciljem da se osigura kvalitetnije školovanje i poboljšaju uvjeti života djece boraca i civilnih žrtava rata, koja uglavnom potječu iz višečlanih obitelji.

Djeca će boraviti u dva termina: od 04.08. do 11.08. i od 25.08. do 01.09.2014. godine (po 50 djece s pet pratitelja) ,a prva grupa djece je otputovala sinoć (nedjelja) u 22.00 sata. Grad Sarajevo je osigurao prijevoz i džeparac, a djeci će biti dostupna profesionalna animacija, škola plivanja i dvorane s audiovizualnim pomagalima.