Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić sa zamjenikom Abdulahom Skakom upriličit će press konferenciju u srijedu 20.04.2016. godine s početkom u 11.00 sati u Vijećnici. Povod je 120 godina otkad je barun Johhan Apel svečano otvorio Vijećnicu i predao je sarajevskoj općini na korištenje. Gradonačelnik Komšić će na press konferenciji novinarima predstaviti značajnu ulogu Vijećnice u kulturnom i turističkom životu grada Sarajeva tokom protekle dvije godine, tačnije, od 9. maja 2014. kada je Grad Sarajevo na Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom, svečano otvorio Vijećnicu, nakon 22 godine otkad je spaljena, odnosno nakon 18 godina njene obnove. Također, gradonačelnik će upoznati novinare i sa planom aktivnosti s Vijećnicom u narednom periodu.

Povodom ove jedinstvene godišnjice, gradonačelnik Komšić i Grad Sarajevo će svojim sugrađanima, turistima i gostima grada u srijedu 20. aprila, od 10.00 do 17.00 sati, pokloniti besplatan obilazak ovog najljepšeg i najreprezentativnijeg zdanja grada Sarajeva iz austro-ugarskog perioda.

Pozivamo Vašu ekipu na press konferenciju, te da putem vaše medijske kuće, u ova dva dana,  informišete sve zainteresirane da je u srijedu 20. aprila besplatan obilazak Vijećnice