U sali Gradskog vijeća u sarajevskoj Vijećnici, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka upriličio je prijem za gradonačelnike i načelnike iz 15 država Evrope i Azije, koji su učestvovali u radu Samita lokalnih vlasti Evrope i Azije, članica Unije općina TDBB-a (Unija država turskog svijeta), koji se prvi put organizira u BiH. Osvrnuvši se ukratko na historijat Vijećnice, dogradonačelnik Skaka je kazao da Vijećnica ove godine obilježava 120 godina od kada je izgrađena i predata gradskoj općini na korištenje.

„Ovaj naš jedinstveni dragulj postao je nezaobilazna turistička atrakcija grada Sarajeva, ali i mjesto u kojem se održavaju značajni kulturni i društveni događaji”, istaknuo je Skaka.

Dodao je da biti na čelu Grada, pogotovo glavnog grada, predstavlja čast i odgovornost. „Moramo znati odgovoriti na potrebe građana, a istovremeno se prilagođavati novim globalnim trendovima”, naglasio je Skaka.

[WPIMPINLINE:Picture%20067.jpg]

Dogradonačelnik Skaka je u ime Grada Sarajeva prisustvovao Samitu, čiji je domaćin bila sarajevska Općina Novi Grad, jedna od 17 članica TDBB-a iz BiH. Unija okuplja 1.103 članice iz 28 zemalja, a članice Unije su i 17 općina iz Bosne i Hercegovine. Cilj Unije je jačanje saradnje i razmjena iskustava između lokalnih zajednica.