Za učesnike 8. međunarodnog Sarajevo Business Foruma sinoć je priređen prijem u gradskoj vijećnici. Domaćini su bili gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor Bosna Bank Internationala (BBI) Amer Bukvić, koji su učesnicima poželjeli uspješan rad Foruma, plodonosne poslovne kontakte i ugodan boravak u Sarajevu, olimpijskom gradu ponosnom na njegovu historiju.

101653

 Gradonačelnik Skaka i direktor Bukvić su podijelili zahvalnice i plakete pojedincima zaslužnim za doprinos i tradiciju Sarajevo Business Foruma.

101656

 Tokom prijema je održana i modna revija bh. modnog dizajnera Adnana Hajrulahovića Haada, nazvana po Humi, unuci sultana Bajazida II i unuci Stjepana Kosače. Manekenke su nosile odjeću s tradicionalnim elementima i detaljima historijske konotacije.

101654

 Sarajevo Business Forum je jedan od najvažnijih poslovnih i investicijskih događaja za jugoistočnu Evropu. Bit će održan 22. i 23. maja pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Tradicionalno ga organizira Bosna Bank International u suradnji s Islamskom razvojnom bankom. I ove godine se očekuje više od hiljadu vodećih investitora i poslovnih ljudi iz cijelog svijeta, državnika i predstavnika medija.

101655

Ova međunarodna konferencija je postala globalna platforma za promociju projekata i privrednih subjekata, analizu i pripremu projekata te adekvatnu prezentaciju privrednih potencijala, kao i uvezivanje privrednika i investitora na individualnom i institucionalnom nivou.

101657