Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen upriličio je danas prijem za Cemila Erena i njegovu kćerku Zeynep, umjetnike iz Turske, čija je izložba nedavno otvorena u galeriji „Collegium Artisticum“ u organizaciji Grada Sarajeva i Udruženja bosanskohercegovačko-turskog prijateljstva, a uz finansijsku podršku Ambasade R Turske. Gradonačelnik Behmen je istaknuo da mu je bila čast da otvori izložbu priznatih umjetnika, ali i istaknutih humanista iz prijateljske Turske.

Gradonačelnik je ovom prilikom još jednom zahvalio porodici Cemala Erana koja je tokom agresije na naš grad i zemlju organizirala u najvećoj ankarskoj državnoj galeriji veliku donatorsku izložbu pod nazivom „Turski slikari bosanskim slikarima“. Novac prikupljen prodajom slika, koje su poklonili istaknuti turski umjetnici, dobili su naši umjetnici koji su živjeli i radili u opkoljenom Sarajevu.

„Bio je to“, kazao je Behmen „izraz velikog prijateljstva i solidarnosti s obzirom na prilike u kakvim su živjeli građani Sarajeva, pa i njegovi umjetnici.“

Izvor: Odjeljenje za odnose s javnošću