Zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović upriličio je prijem za učenike i nastavnike Srednje škole primijenjenih umjetnosti iz pobratimskog grada Innsbrucka, koji su u uzvratnoj posjeti našem gradu. Zajedno sa našim učenicima, nastavljaju sa aktivnostima u okviru zajedničke umjetničke radionice, a njihovi radovi bit će predstavljeni na izložbi \’\’Connecting Art\’\’, koja će svečano biti otvorenena povodom Dana grada Sarajeva. Njihovi domaćini su naši učenici Srednje škole primijenjenih umjetnosti, koji su u oktobru prošle godine zajedno sa profesorima, povodom obilježavanja 30 godina bratimljenja Sarajeva i Innsbrucka kao gosti  Fakulteta za izgradnju i umjetnost, posjetili njihov grad i započeli  umjetničku radionicu, čije su radove izložili u gradskoj galeriji \’\’Hofburg\’\’.

Zamjenik gradonačelnika Živanović izrazio je zadovoljstvo zbog dolaska mladih umjetnika iz pobratimskog grada Innsbrucka, što uveličavaju svečano obilježavanje 6. aprila, Dan grada Sarajeva.

\’\’Sarajevo i Innsbruck imaju zajedničku historiju dužu od 30 godina i taj odnos nije uvijek bio intenzivan, zato nadam se da ćemo kroz ove prijateljske odnose mladih ljudi uspjeti unaprijediti i učvrsnuti međusobnu  saradnju, a sve u cilju promoviranja aktivnosti mladih ova dva grada\’\’,  kazao je Živanović.

Inače, izložbu \’\’Connecting Art\’\’ pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva , će 05.04.2011. godine otvoriti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen zajedno sa gradonačelnicom  Innsbrucka Christine Oppitz-Plorer.