U povodu predstojećih novogodišnjih blagdana, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović posjetio je danas djecu članova Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize. Ovom je prigodom Živanović djeci uručio 98 novogodišnjih paketića, te im čestitao Novu godinu poželjevši da im se ostvare sve želje i da im predstojeći praznici donesu mnogo radosti.

Zula Selimović, predsjednik Udruženja, zahvalila je zamjeniku gradonačelnika na poklonima i na potpori koju Grad Sarajevo pruža ovoj udruzi. Naglasila je da je članovima Udruženja najznačajnije da zažive projekti koji omogućavaju nesmetano kretanje i pristup zgradama i institucijama ovoga grada.

Zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji družio se sa štićenicima Dječijeg doma "Bjelave", za koje je Grad Sarajevo osigurao 77 novogodišnjih paketića.
Amir Zelić, ravnatelj Dječijeg doma, zahvalio je na kontinuiranoj potpori, te istaknuo da su uz pomoć sredstava Grada djeca ljetovala u Zaostrogu, te naučila plivati na Olimpijskom bazenu "Otoka".

Dogradonačelnik Kamočaji posjetio je Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica" i tom prigodom uručio 54 novogodišnja paketića.