U povodu predstojećih novogodišnjih praznika, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović posjetio je danas djecu članova Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize. Ovom prilikom Živanović je djeci uručio 98 novogodišnjih paketića, te im čestitao Novu godinu poželjevši da im se ostvare sve želje i da im predstojeći praznici donesu mnogo radosti.

Zula Selimović, predsjednik Udruženja, zahvalila je zamjeniku gradonačelnika na poklonima i na podršci koju Grad Sarajevo pruža ovom udruženju. Naglasila je da je članovima Udruženja najznačajnije da zažive projekti koji omogućavaju nesmetano kretanje i pristup zgradama i institucijama ovog grada.

Zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji družio se sa štićenicima Dječijeg doma "Bjelave", za koje je Grad Sarajevo osigurao 77 novogodišnjih paketića.
Amir Zelić, direktor Dječijeg doma, zahvalio je na kontinuiranoj podršci, te istaknuo da su uz pomoć sredstava Grada djeca ljetovala u Zaostrogu, te naučila plivati na Olimpijskom bazenu "Otoka".

Dogradonačelnik Kamočaji posjetio je Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica" i tom prilikom uručio 54 novogodišnja paketića.