Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović prisustvovao je svečanoj dodjeli certifikata omladinskim liderima/kama nakon uspješno završene jednoipogodišnje obuke u organizaciji Udruženja KULT. Certifikate je dobilo 35 mladih s područja Ilidže i Istočne Ilidže kroz Program „Uči, misli i djeluj!“ (UMiD), koji su podržali Delegacija Evropske unije u BiH, Njemačko društvo za tehničku saradnju (GTZ) i općine/opštine Ilidža i Istočna Ilidža.

U proteklih godinu i po dana mladi su, kroz 14 interaktivnih radionica i preko 20 građanskih inicijativa, obradili teme: timski rad, pisanje i evaulacija projekata, ravnopravnost spolova, građansko društvo i volonterstvo, odnosi s medijima, ekologija, metode i tehnike omladinskog rada i dr.

Zamjenik gradonačelnika Živanović čestitao je na uspješnoj realizaciji Programa „Uči, misli i djeluj!“ (UMiD), uvjeren da će mladim liderima i liderkama stečena znanja i iskustva pomoći za njihovo aktivno uključivanje u društvenu zajednicu i poslovni svijet.

Dogradonačelnik je, inače, inicijative i projekte KULT-a okarakterizirao dobrim, istakavši da svoje dosadašnje aktivnosti mogu predstaviti kao jedinstven model rada i primjer dobre prakse ostalim nevladinim organizacijama čiji su fokus interesovanja mladi.