Zamjenik gradonačelnika dr. Ranko Čović, primio je danas predstavnike turske kompanije „Asyalale“, predvođene menadžerom prodaje i izvoza Eicke Johnsenom. Riječ je o kompaniji koja je jedina specijalizovana u Turskoj za proizvodnju tulipana, kojima snabdijeva sve veće gradove u Turskoj, ali i Iran, Irak, Azerbejdžan, te druge zemlje i kompanije koje se bave uređenjem pejzaža i parkovskih površina. Inače, predstavnici „Asyalale“ u Sarajevu, između ostalog, borave i radi ostvarivanja buduće saradnje sa KJKP „Park“.Prema riječima zamjenika gradonačelnika Čovića, vizija Grada Sarajeva je da bh. prijestolnica  u budućnosti ima što više uređenih zelenih površina, a saradnja sa kompanijom „Asyalale“ predstavlja put ka realizaciji tog cilja.

Direktor KJKP „Park“, Safet Baltić, koji je danas bio prisutan na prijemu, istakao je da je ovo preduzeće, pored toga što u svojoj ponudi ima raznovrsne proizvode iz vlastite rasadničke i uzgajivačke proizvodnje, tulipane nabavljalo  iz inostranstva.

„Nadamo se da će saradnja sa kompanijom „Asyalale“ umnogome pomoći da se  i u našem gradu pokrene proizvodnja tulipana i drugog cvijeća koje smo do sada kupovali“, istakao je Baltić.

Kako je kazao zamjenik gradonačelnika Čović, i ovaj vid saradnje gradova Sarajeva i Konye je nešto što će svakako značiti građanima, a projektom proizvodnje tulipana, Sarajevo se neće prepoznavati samo kao olimpijski grad, grad mostova, već i kao grad tulipana.