Grad Sarajevo i UNDP BiH organizirali su večeras u Vijećnici prvu javnu prezentaciju projektnih prijedloga koji su ušli u uži izbor u okviru Inicijative „Smart Sarajevo“.

Ukupno 23 aplikanta predstavili su svoje inovativne ideje koje za cilj imaju da naše Sarajevo učine boljim i ugodnijim mjestom za življenje.

Projekti su fokusirani na tri područja koja su građani Sarajeva tijekom ankete u ožujku ove godine ocijenili kao prioritetnim, a to su zagađenje zraka, javni prijevoz i korupcija.

Svaki projektni prijedlog je predstavljen u tri minute, nakon čega je stručni žiri koji čini sedam članova City Mind Lab-a, a koji su stručnjaci u svojim područjima, postavljao relevantna pitanja.

Pored žirija i publika je na kraju događaja imala mogućnost da glasuje putem online alata za projekte koji im se najviše sviđaju.

Po završetku prezentacije, predstavljeni su glasovi žirija, te glasovi publike. Završni rezultati će biti naknadno objavljeni, a obuhvaćat će bodove temeljem tehničke analize, ocjene žirija te glasova publike.

Nakon konačnog odabira 10 najboljih projekata, pristupit će se njihovoj realizaciji na području općine Stari Grad.

Grad Sarajevo Inicijativom „Smart Sarajevo“, koju je pokrenuo zajedno s Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP), ne samo da želi stići europske trendove već ima ambiciju da postane lider tih procesa u regiji i šire, kao dinamično, atraktivno i održivo mjesto za život i poslovanje.