Град Сарајево и УНДП БиХ организовали су вечерас у Вијећници прву јавну презентацију пројектних приједлога који су ушли у ужи избор у оквиру Иницијативе „Смарт Сарајево“.

Укупно 23 апликанта представили су своје иновативне идеје које за циљ имају да наше Сарајево учине бољим и угоднијим мјестом за живљење.

Пројекти су фокусирани на три области које су грађани Сарајева током анкете у марту ове године оцијенили као приоритетним, а то су загађење зрака, јавни превоз и корупција.

Сваки пројектни приједлог је представљен у три минуте, након чега је стручни жири који чини седам чланова City Mind Lab-a, а који су стручњаци у својим областима, постављао релевантна питања.

Поред жирија и публика је на крају догађаја имала могућност да гласа путем онлине алата за пројекте који им се највише допадају.

По завршетку презентације, представљени су гласови жирија, те гласови публике. Финални резултати ће бити накнадно објављени, а обухватаће бодове на основу техничке анализе, оцјене жирија те гласова публике.

Након финалног одабира 10 најбољих пројеката, приступиће се њиховој реализацији на подручју општине Стари Град.

Град Сарајево Иницијативом „Смарт Сарајево“, коју је покренуо заједно са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП), не само да жели стићи европске трендове већ има амбицију да постане лидер тих процеса у регији и шире, као динамично, атрактивно и одрживо мјесто за живот и пословање.