Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i njegov zamjenik Abdulah Skaka susreli  su se danas sa Adilom Osmanovićem, ministrom civilnih poslova BiH. Sastanak je inicirao gradonačelnik Komšić kako bi razgovarali o aktivnostima vezanim za efikasnu organizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF 2019). Prema riječima ministra Osmanovića, Vijeće ministara BiH je odlučilo da u naredne četiri godine izdvoji 1,9 miliona KM za ovaj najznačajniji sportski događaj nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu.

Gradonačelnik Komšić zahvalivši se na konkretnoj podršci koja dolazi sa državnog nivoa vlasti, podsjetio je da je prošle godine i Predsjedništvo BiH donijelo odluku o počasnom pokroviteljstvu EYOF-a 2019.

Tokom susreta razgovarano je i o uspostavljanju novog organizacionog odbora EYOF-a, koji će brojati manje članova i koji će efikasnije raditi. Također je dogovoreno da će se u narednom periodu preduzeti neophodne aktivnosti u skladu sa obavezama koje gradovi domaćini EYOF-a 2019. imaju prema Evropskom olimpijskom komitetu.