Gradska Vijećnica – jedna od najznamenitjih turističkih atrakcija Sarajeva, od prošle subote je postala i mjestom sklapanja brakova. Time je ispunjeno obećanje koje je Gradska uprava Grada Sarajeva zajedno sa gradonačelnikom Ivom Komšićem dala na otvaranju za javnost ovog našeg jedinstvenog dragulja u julu prošle godine. Od tada je Vijećnicu posjetilo preko 60.000 građana Sarajeva i BiH, te turista sa svih kontinenata, a od sada ova znamenitost postaje i mjestom koje pruža mogućnost mladim bračnim parovima da obilježe najvažniji dan u svojim životima.

Prvo vjenčanje je obavljeno u reprezentativnoj Svečanoj sali, koja je poput samog objekta, izgrađena u pseudomaurskom stilu sa dekorativnim elementima orijentalne arhitekture. Samu autentičnu ljepotu ambijenta oplemenio je, za ovu priliku, postavljen prikladan namještaj sa stolicama i stolovima sa presvlakama u karakterističnoj bijeloj boji. Cvjetna dekoracija, muzika i klasično retro-osvjetljenje dvoranu čine još svečanijom.

Većina do sada prijavljenih su naši građani iz inostranstva. S obzirom na sve veće interesovanje i upite naših građana, Grad Sarajevo će ponudu za vjenčanje učiniti još sadržajnijom kako bi najsretniji dan u životu mladenaca zaista bio – najsretniji i nezaboravan!

Gradonačelnik Komšić će, ujedno, mladencima uputiti čestitku sa najljepšim željama.