Glavni grad BiH bit će domaćin velikog regionalnog turističkog događaja, a Grad Sarajevo je partner skupa koji počinje 8. novembra u sarajevskoj Vijećnici, rečeno je danas na press konferenciji. „Tourism Networking Forum“ okupiće stručanjake iz oblasti turizma, marketinga, biznisa i hotelijerstva sa ciljem poslovnog umrežavanja.

Grad Sarajevo je sa zadovoljstvom prihvatio partnerstvo sa „Tourism Networking Forumom“, te prepoznao značaj ovog događaja.

„Trenutna gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Skakom vrijedno radi na afirmaciji turističke ponude našeg grada, to daje i rezultate, čemu svjedoči porast broja turista koji dolaze u posjetu Sarajevu“ – rekla je danas na konferenciji za novinare Naida Kraljić iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Grada Sarajeva.

Direktor „JP Sarajevo“ Esad Tanović, istakao je da je Vijećnica otvorena za manifestacije koje doprinose napretku i razvoju grada te izrazio očekivanje da će izložbeni dio skupa EXPO, koji je otvoren za javnost, privući veliki broj posjetilaca.

Na drugom po redu „Tourism Networking Forum“ očekuje se više blizu 200 učesnika, navela je Adela Bevanda, predstavnica organizatora ove manifestacije, te predstavila programski sadržaj.