Povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, održat će se po prvi put druženje gradonačelnika sa građanima Sarajeva pod nazivom „Kafa sa gradonačelnikom“ i zabava na otvorenom – „Volim Sarajevo“.

Kafa sa gradonačelnikom“ održat će se u četvrtak, 06.04.2017. godine na Baščaršijskom trgu (plato ispred džamije), od 12.00 do 13.00 sati gdje će građani i turisti grada moći da se druže sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom i njegovim zamjenicima Milanom Trivićem i Ivicom Šarićem, kao i da popiju bosansku kafu i počaste tradicionalnim poslasticama.

Istog dana, na platou ispred BBI Centra, u periodu od 14.00 do 18.00 sati, održat će se zabava na otvorenom „Volim Sarajevo“. U programu učestvuju dječiji hor „Palčići“ i animatori za djecu, gudački kvartet Camerata Academica, sazlija Jusuf Brkić, te grupa Undergrounderi na čijem će repertoaru biti najveći hitovi sarajevske pop-rock škole. Tokom cijelog trajanja ovog događaja dijelit će se baloni i bedževi sa vizualom „Volim Sarajevo“, te biti postavljeni Fan shopovi fudbalskih klubova „Željezničar“ i „Sarajevo“.

Molimo Vašeg novinara i fotoreportera/snimatelja da zabilježe ovaj događaj, te da putem svojih medijskih kuća pozovete građane Sarajeva na ove manifestacije