Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uručio je danas Zahvalnicu Grada Sarajeva za pomoć invalidnim osobama grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine Ronaldu Smithu, predstavniku američkih rotarijanaca (Rotary distrikta 7430 iz Istočne Pensilvanije, Rotary kluba Fremont iz Kalifornije, Rotary International i Međunarodne federacije za invalidska kolica) donatora 560 invalidskih kolica za invalidne osobe u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Gradonačelnik je u Gradskoj upravi danas upriličio prijem za gospodina Smitha, kojem su prisustvovali prof.dr Ajnija Omanić, predsjednica, i Fikret Žunić, sekretar Crvenog križa Kantona Sarajevo, te Haso Hubijar, predsjednik Rotary kluba Sarajevo.

Ovu donaciju u vrijednosti 41.000 dolara realizira Crveni križ Kantona Sarajevo u suradnji sa Rotary klubom Sarajevo i Rotary klubovima u Banjoj Luci i Mostaru.

„Zahvaljujem vam u ime Grada i građana Sarajeva i posebno invalidnih osoba koje će dobiti ovu vašu donaciju a koja će im biti od velike pomoći. Rotarijanci koje predstavljate čine svijet bogatijim ovim što čine na polju humanosti i ja vam na tome od srca čestitam“, rekao je tom prilikom gradonačelnik Sarajeva.

Predstavnik američkih donatora Ron Smith zahvalio je gradonačelniku na prijemu i Zahvalnici Grada Sarajeva ističući kako je međunarodnom Rotary klubu koji ima više od dva miliona članova veliko zadovoljstvo provoditi ovakve donatorske akcije.

„Posebno nam je drago što u realizaciji naše donacije surađuju crveni križ i rotary klubovi iz Sarajeva, Mostara i Banje Luke“, dodao je Smith.

Ukupno 560 kolica predviđeno je kao donacija osobama s invaliditetom u BiH prema ranije utvrđenom distribucionom planu i potpisanim sporazumima između Crvenog križa Kantona Sarajevo i nevladinih organizacija u BiH.