Gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić danas je uručio Medaljon Grada Sarajeva premijeru pokrajine Perak u Maleziji, NJ.E. Diraju dr. Zambry Abd Kadir-u u znak zahvalnosti za podršku razvoju ekonomije, trgovine i poduzetništva, kao i za poticaj investicijskog okruženja u Sarajevu, BiH i regionu. Ceremonija uručivanja održana je u hotelu „Evropa“,  u sklopu potpisivanja Protokola o osnivanju malezijsko-bosanskog Poslovnog vijeća, što je rezultat dogovora sa 5. međunarodnog Sarajevo Businss Foruma održanog u maju ove godine u našem gradu.

„Počašćen sam što mi je kao gradonačelniku Sarajeva, glavnog grada BiH, ukazana prilika da danas posvjedočim uspostavljanju malezijsko-bosanskog Poslovnog vijeća.  U ovako teškim vremenima, ohrabrujuće je znati da Sarajevo i Bosna i Hercegovina imaju mnogo važnih i uticajnih prijatelja, koji pokazuju spremnost i želju da se Sarajevo vrati na regionalnu, a Bosna i Hercegovina na ekonomsku i poduzetničku kartu Evrope i svijeta“, istaknuo je gradonačelnik Komšić, te dodao da „ovo svjedočenje, tačnije kumstvo znači stalnu našu brigu za danas uspostavljeno malezijsko-bosansko Poslovno vijeće“.

Zahvalivši se gradonačelniku Komšiću i Gradu Sarajevu na ovoj prijateljskoj gesti, premijer malezijske pokrajine Perak, NJ.E. Diraja dr. Zambry Abd Kadir i službeno je uputio poziv da se bh. prijestolnica – Sarajevo i glavni grad pokrajine Perak – Ipoh, pobratime.

Bh. privrednici će, prema riječima Amera Bukvića, direktora BBI banke, od danas, uspostavljanjem malezijsko-bosanskog Poslovnog vijeća, imati direktnu vezu sa poduzetnicima iz Malezije.