Povodom obilježavanja Dana državnosti BiH, u utorak 25.11.2014. godine, s početkom  u 19.00 sati, u auli Vijećnice, održat će se Zajednička svečana akademija Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Grada Sarajeva i općinskih vijeća općina Kantona Sarajevo, u sklopu koje je predviđeno prigodno obraćanje gradonačelnika prof. dr. Ive Komšića, historičara, prof. dr. Tomislava Išeka, kao i nastup mladog umjetnika Edina Talovića, prošlogodišnjeg dobitnika priznanja Grada Sarajeva – Sarajevske pahuljice. 

x   x   x

Nakon završetka Svečane akademije, od 19.30 do 20.00 sati, predviđen je koncert Ufuk i Bahar DORDUNCU, sestara – pijanistica iz Švajcarske, turskog porijekla, kao doprinos ovoj svečanosti u Vijećnici, čiji dolazak i nastup organizuju Ambasada i Ured za kulturu Republike Turske.

x   x   x

Pozivamo Vašu ekipu da medijski poprati ovaj događaj i o tome obavijesti javnost, uz obavještenje da će građani Sarajeva kompletan program iz Vijećnice, uključujući i koncert, moći pratiti u direktnom TV prijenosu putem TVSA