U utorak, 31. 03. 2015. u 10.50 sati, gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić i gradonačelnica Innsbrucka Christine Oppitz Plorer dat će zajedničke izjave za novinare nakon prijema za višečlanu delegaciju ovog pobratimskog grada iz Austrije. Prijem organiziraju gradonačelnik Sarajeva Komšić, zajedno s predsjedavajućim Gradskog vijeća Suljom Agićem i njegovim zamjenicima Gradimirom Gojerom i Mirom Lazovićem. Dužnosnici Sarajeva i Innsbrucka razgovarat će o nastavku i intenziviranju saradnje na svim područjima od interesa za građane dvaju olimpijskih gradova, koja ove godine obilježavaju 35 godina partnerskih i prijateljskih veza.

Zajedničke izjave dvoje gradonačelnika u spomenutom terminu bit će upriličene u sali Gradske uprave Grada Sarajeva (ul. Hamdije Kreševljakovića 3/III), a snimatelji i fotoreporteri mogu pet minuta ranije prije davanja izjava, snimiti detalje prijema.

Pozivamo vašu ekipu da medijski zabilježi ovaj događaj i o njemu informiše javnost.
 
NAPOMENA: U svrhu nesmetanog ulaska u zgradu i uzimanja izjava, molimo da nam pošaljete imena novinara i snimatelja/fotoreportera Vaše medijske kuće koji će pratiti ovaj događaj.

To možete učiniti na mail: info_grad@sarajevo.ba ili putem faxa 033/214-847, najdalje do 30.03.2015. godine (ponedjeljak) do 14.00 sati.

Za sve neophodne informacije, možete kontaktirati Odjeljenje za odnose s javnošću, analitiku i marketing Grada Sarajeva, tel. 033/221-145.