U nedjelju 28. travnja u 19.00 sati u Domu Oružanih snaga BiH održat će se zajednički koncert Srednjih glazbenih škola Sarajeva i Friedrichshafena, kojim će se obilježiti 10. godina partnerstva dviju škola. Sudionike i goste ovog kulturnog događaja prigodnim riječima pozdravit će zamjenici gradonačelnika Sarajeva i Friedrichshafena, dr. Ranko Čović i Peter Hauswald. Tim povodom će višečlano izaslanstvo njemačkog grada Friedrichshafena, koju čine Peter Hauswald, zamjenik gradonačelnika, Dajana Jungmann i Helene Weingart iz Gradske uprave, te 22 učenika i četiri profesora Srednje glazbene škole ovog pobratimskog grada, posjetiti Sarajevo, u razdoblju 27.-30. travnja.

Tijekom boravka u našem gradu, predstavnici Grada Friedrichshafena će imati susrete u Gospodarskoj komori KS, Prvoj gimnaziji, Goethe institutu, DZ „Omer Maslić“, dok će učenici i profesori glazbenih škola oba grada posjetiti olimpijske planine i umjetničke radionice u Centru za djecu i mladež Novo Sarajevo, te održati koncert i u Domu staraca u Nedžarićima (KJU „Gerontološki centar“).

Pozivamo Vašu ekipu da medijski poprati zajednički koncert Srednjih glazbenih škola Sarajeva i Friedrichshafena i o njemu obavijesti javnost.