U nedjelju 28. aprila u 19.00 sati u Domu Oružanih snaga BiH održat će se zajednički koncert Srednjih muzičkih škola Sarajeva i Friedrichshafena, kojim će se obilježiti 10. godina partnerstva dviju škola. Učesnike i goste ovog kulturnog događaja prigodnim riječima pozdravit će zamjenici gradonačelnika Sarajeva i Friedrichshafena, dr. Ranko Čović i Peter Hauswald. Tim povodom će višečlana delegacija njemačkog grada Friedrichshafena, koju čine Peter Hauswald, zamjenik gradonačelnika, Dajana Jungmann i Helene Weingart iz Gradske uprave, te 22 učenika i četiri profesora Srednje muzičke škole ovog pobratimskog grada, posjetiti Sarajevo, u periodu 27.- 30. aprilа.

Tokom boravka u našem gradu, predstavnici Grada Friedrichshafena će imati susrete u Privrednoj komori KS, Prvoj gimnaziji, Goethe institutu, DZ „Omer Maslić“, dok će učenici i profesori muzičkih škola oba grada posjetiti olimpijske planine i umjetničke radionice u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, te održati koncert i u Domu staraca u Nedžarićima (KJU „Gerontološki centar“).

Pozivamo Vašu ekipu da medijski poprati zajednički koncert Srednjih muzičkih škola Sarajeva i Friedrichshafena i o njemu obavijesti javnost.