Zamjenik gradonačelnice Josip Jurišić u ime Grada Sarajeva danas je prisustvovao svečanosti obilježavanja Dana M.Z. Saraj Polje. Čestitajući građanima ove mjesne zajednice ujedno i Dan nezavisnosti BiH, dogradonačelnik Jurišić poželio je još mnogo novih projekata koji će doprinijeti kvaliteti života mještana M.Z. Saraj Polje.

Dogradonačelnik Jurišić je ispred Grada Sarajeva zajedno sa predstavnicima Općine Novi Grad, M.Z. Saraj Polje i porodicom položio cvijeće i odao počast legendarnom komandantu Štaba TO Novi Grad, narodnom heroju odbrambeno-oslobodilačkog rata i nosiocu "Zlatnog ljiljana" Ramizu Salčinu, koji među prvima krenuvši u odbranu svoga grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine, nije žalio dati svoj život. Delegacija je također odala počast i položila cvijeće na spomen-obilježje poginulim šehidima, koje se nalazi kraj O.Š. "Aleksa Šantić"

Na svečanoj sjednici Savjeta M.Z. Saraj Polje uručeno su zahvalnice pojedincima i ustanovama, a učenici O.Š. "Aleksa Šantić" priredili su kulturno-zabavni program.

Izvor: Gradska uprava