Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je danas predsjednika UO Ski kluba "Igman" Ahmeta Sejdića i sekretara Seada Čagalja koji su ga upoznali sa aktivnostima i planovima ovog kluba. Ski klub "Igman" formiran je lani s ciljem da, kako je istakao Sejdić, afirmira i popularizira kod građana Sarajeva, posebno mladih i rekreativaca, nordijsko skijanje (biatlon) na našoj olimpijskoj planini Igman koja ima najbolje uvjete za ovaj zimski sport.

To je i razlog što su prema Gradu Sarajevu aplicirali dva projekta: skijaško hodanje i trčanje, te stručno usavršavanje sportskih trenera za nordijsko skijanje. Predstavnici Ski kluba "Igman" očekuju, također, podršku i u nabavci tehnčkih pomagala i opreme.

Nakon uspješne organizacije krosa za sarajevske osnovce i srednjoškolce prošle godine na Igmanu, ovogodišnji kros namjeravaju organizirati krajem aprila, odnosno početkom maja.

Dogradonačelnik Jurišić istakao je da će Grad Sarajevo u skladu sa svojim mogućnostima podržati ove projekte koji značajno doprinose razvoju zimskog turizma i sporta, kao i educiranju najmlađih osnovama skijanja koji su presudni u sticanju kretnih sposobnosti i skijaških znanja.

Izvor: Gradska uprava