Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Aljoša Čampara i pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport Ramiz Kadić upriličili su danas prijem za studente prava i srodnih nauka – učesnike 7. Međunarodne ljetne škole pod nazivom „Institucionalna reforma u svjetlu evropskih integracija u zemljama jugoistočne Evrope“. Polaznike ove škole, koja se održava u Sarajevu od 17. do 27. jula, u organizaciji udruženja „Pravnik“ i Fondacije „Konrad Adenauer – Program vladavine prava u jugoistočnoj Evropi“, čini 27 mladih starosne dobi od 18 do 30 godina, iz 17 zemalja Evrope, Sjedinjenih Američkih Država i našeg regiona.

Zamjenik gradonačelnika Čampara poželio je dobrodošlicu polaznicima te istaknuo kako je prijem za učesnike ljetne škole u Gradskoj upravi postao tradicija.

S obzirom na interesovanja koja su tokom današnjeg susreta iskazali polaznici škole, zamjenik gradonačelnika Čampara ih je ukratko upoznao sa trenutnim ustavno-pravnim položajem Grada Sarajeva, njegovom teritorijalnom organizacijom i nadležnostima, odnosom Grada prema manjinama, mladima, civilnom društvu, Istočnim Sarajevom. Tokom prijema bilo je riječi i o obnovi gradske Vijećnice, projektima gradske infrastrukture, projektima energetske efikasnosti…

„Iduće 2014. godine obilježit ćemo 100. godina od početka Prvog svjetskog rata programom kulturnih, memorativnih, znanstvenih, sportskih manifestacija poput biciklističke utrke Tour de France, izložbi, filmova, koncerta Bečke filharmonije kojim ćemo zvanično otvoriti obnovljenu gradsku Vijećnicu. Također, planiramo pozvati gradonačelnike pobratimskih, olimpijskih i gradova prijatelja Sarajeva“, kazao je dogradonačelnik Čampara, te dodao da će to biti jedinstvena prilika da iz Sarajeva pošaljemo poruke mira, slobode, suživota i zajedništva u Evropi i svijetu.

Na kraju prijema Čampara je učesnicima poželio uspješan rad u ljetnoj školi kao i u svojim budućim karijerama.