Zamjenik gradonačelnika Sarajeva dr. Ranko Čović i pomoćnica gradonačelnika za lokalnu samoupravu Dragana Solaković, danas su u Vijećnici ugostiti oko 30 djece, predstavnika dječijih grupa mreže nevladinih organizacija „Snažniji glas za djecu“ iz cijele BiH, te im u ime Grada Sarajeva poželjeli srdačnu dobrodošlicu. Djeca su imala priliku obići prelijepi ambijent ovog simbola grada Sarajeva, a u sali Gradskog vijeća im se kratko obratio i zamjenik gradonačelnika Čović: „Želim da iz Sarajeva, tokom trodnevnog boravka, ponesete lijepe uspomene i prijateljstva. Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo što sam prošle godine učestvovao u radu Dječijeg parlamenta u Vogošći i sarađivao sa NVO \’Naša djeca\’. Iskreno se nadam da će Grad Sarajevo zajedno sa gradskim općinama završiti akcioni plan za projekat \’Grad-opština po mjeri djeteta\’.


 
Pomoćnica gradonačelnika Dragana Solaković istakla je da je Grad Sarajevo od 2008. godine pristupio projektu \’Grad-općina po mjeri djeteta\’ zajedno sa četiri gradske općine. 
 
Ove god se obilježava 25 godina od potpisivanja Konvencije o pravima djeteta. Direktorica NVO \’Naša djeca\’ Sarajevo Zehra Salman je kazala da ova djeca uče o pravima djeteta, te rade na prvom dječijem izvještaju o stanju prava djece u BiH koji će se naći pred UN komitetom za prava djece u Ženevi, uz alternativni izvještaj koji rade nevladine organizacije koje čine mrežu nevladinih organizacija. 

Djeca su ovom prilikom, u znak zahvalnosti, zamjeniku gradonačelnika Čoviću uručila plaketu Konvencije o pravima djeteta.