Udruženje "Prva slavna – 111. viteška brigada" Sarajevo danas je nizom prigodnih sadržaja obilježilo 19. godišnjicu odbrane brda Žuč i pogibije ratnih komandanta Envera Šehovića, Zahira Panjete i njihovih saboraca, koji su se nesebično žrtvovali u odbrani Sarajeva i Bosne i Hercegovine. U znak sjećanja na herojstvo bh. branitelja, Miroslav Živanović, zamjenik gradonačelnika, te delegacije kantonalnih i federalnih vlasti, obišli su danas šehidska mezarja i groblja – "Buća Potok", "Kobilja Glava", "Lav", "Sv. Josip", "Sv. Marko" i "Stadion", te mezare legendarnih ratnih komandanata u haremu Ali-pašine džamije kao i mjesta njihove pogibije, te položili cvijeće i odali počast braniteljima BiH. Samo u julu 1993. u teškim borbama na liniji odbrane tadašnje 1. motorizovane brigade Armije RBiH poginulo je 89 njenih pripadnika, 18 pripadnika RMUP-a (Specijalne policijske jedinice "Bosna") i određeni broj branitelja – pripadnika drugih jedinica Armije RBiH koje su sudjelovali u odbrani platoa Žuči.  Istovremeno, cvijeće je položeno i na mjesto pogibije 18 pripadnika specijalne policijske jedinice "Bosna" čemu su, uz ostale, prisustvovali i predstavnici Federalnog i Kantonalnog udruženja veterana Odreda policije "Bosna", koji baštine tradicije ove proslavljene jedinice.

Kako je  kazao predsjednik Udruženja Prve slavne 111. viteške brigade Remzija Mandal, u poslijepodnevnim satima je na lokalitetu Golo brdo upriličen historijski sat i druženje što je bila prilika da se preživjeli pripadnici ove brigade i ostali sudionici još jednom prisjete sudbonosnih događaja i njihovog značaja za odbranu BiH i njenog glavnog grada.

Na skupu je istaknuta odlučnost da se istraje u njegovanju tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata i civilizacijskih vrijednosti koje su štitili branitelji BiH.

U sklopu obilježavanja spomenute godišnjice upriličen je i tradicionalni Malonogometni turnir "Memorijal Enver Šehović".
 
Izvor: Fena/Odjeljenje za odnose s javnošću