Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji primio je danas delegaciju Organizacionog odbora 18. bajramskog turnira u malom nogometu "Sarajevo 2009. – 1430. h.g.", koji će se održati 29. i 30.12.2009. godine u Velikoj dvorani KSC "Skenderija". Delegacija OO upoznala je zamjenika gradonačelnika s pripremama za održavanje turnira, te se iskoristila prilikom da ovim putem zahvali Gradu i njegovim čelnim ljudima na kontinuiranoj podršci Bajramskom turniru u malom nogometu.

„Zahvalni smo Gradu Sarajevu što je podržao Bajramski turnir jer je on prilika da se narodi BiH udruže i zabave kroz sport“, istaknuo je Alija Hadžiosmanović Braco, direktor Turnira.
Član OO i sportski urednik Muhamed Bikić rekao je kako je ovo turnir svih nas. „Iz njega su nastali Nogometni savez i bh. reprezentacija i značaj održavanja turnira je od višestruke važnosti“, dodao je Bikić.
Zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji istaknuo je kako je podrška Grada ovogodišnjem Bajramskom turniru neupitna, kao i podrška jubilarnom turniru koji bi trebao poprimiti festivalski karakter. „Bogatstvo ovog turnira je spajanje mladih i upoznavanje kultura kroz sport koji je naš najbolji ambasador“, rekao je Kamočaji.
Na ovogodišnjem turniru učestvovat će ekipe "Sarajeva", "Željezničara", "Travnika", "Olimpika", "Slavije", "Veleža", "Vrbanjuše", te "Novog Pazara". Bit će upriličen i festival pionira (godište 1996.) iz cijele BiH (10 ekipa), kao i revija veterana.

Izvor: Odjeljenje za odnose s javnošću