Tradicionalni 8. Porodični dan održan je danas u Vilsonovom šetalištu u organizaciji Općine Novo Sarajevo i Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Na ovom jedinstvenom događaju po osmi put učestvovala je i NVO altruista „SVJETLO“, organizirajući izložbu ručnih radova nastalih u art kreativnoj tvornici, koju je posjetio i zamjenik gradonačelnika, dr. Ranko Čović. Ovom prilikom Čović je istakao da je organizovanje Porodičnog dana na lokalitetu Vilsonovog šetališta od izuzetnog značaja za građane Sarajeva, „posebno u trenutku kada se porodici posvećuje nedovoljno vremena, a znamo da ona predstavlja stub svakog društva“, kazao je Čović, te dodao da kao građanin Sarajeva, ali i kao zamjenik gradonačelnika maksimalno podržava inicijativu da ovo šetalište postane pješačka zona 24 sata.

Ovogodišnji porodični dan organiziran je pod motom „Općina – promotor zdravog života“. U raznovrsnim i zanimljivim sadržajima namijenjenim promociji zdravog stila života uživali su brojni građani sa svojim porodicama, a posebnu pažnju izazvala je trka u vrećama u kojoj je učestvovalo više od stotinu učesnika.

Posjetioci su imali priliku okušati se na penjačkoj stijeni. Svoje vježbe demonstrirali su članovi Jiu Jitsu kluba “Zmajevi“, održane su likovne, literarne, psihološke, te ekološke radionice, zatim već tradicionalno druženje najmlađih sugrađana sa predstavnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Sarajevo pod nazivom „Mali vatrogasci“, kao i druženje sa predstavnicima Policijske uprave Novo Sarajevo, koji su kao i svake godine do sada pružili značajan doprinos organizaciji i realizaciji porodičnog dana.

Poseban doprinos današnjoj manifestaciji pružili su i JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“ kao i Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo koji su organizirali brojne radionice i muzičko-zabavni program na otvorenoj sceni.