Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka sa suradnicima primio je danas izaslanstvo Grada Istanbula, koje je predvodio direktor Odjela za  međunarodne odnose i kulturne aktivnosti, Sevket Demirkaya. Prijemu su nazočili i predstavnici ovog odjela, Nurgul Yavuz, Mustafa Ugur Kopuz, Ahmed Cem Sadoglu, te pomoćnica načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Amina Deljković. Razgovaralo se o organizaciji kulturne manifestacije „Dani Istanbula u Sarajevu“, koja bi se trebala održati tijekom ove godine.

U znak izuzetno kvalitetne suradnje gradova Istanbula i Sarajeva, zamjenik gradonačelnika Skaka je iskazao spremnost da ova gradska administracija, u okvirima svojih mogućnosti, pruži što je potrebno za organizaciju manifestacije koja bi približila kulturu Istanbula građanima Sarajeva.

Direktor Odjela za  međunarodne odnose i kulturne aktivnosti Grada Istanbula, Sevket Demirkaya izrazio je uvjerenje da će se, nakon što se uspješno organiziraju „Dani Istanbula u Sarajevu“, održati uzvratna kulturna manifestacija „Dani Sarajeva u Istanbulu“, s ciljem da ona postane tradicionalna.

Na kraju prijema, zamjenik gradonačelnika Skaka  izrazio je saučešće povodom stravičnih terorističkih napada koji su potresli Tursku. 
„Sarajevska Vijećnica bila je osvijetljena bojama zastava Republike Turske i Kraljevine Belgije u znak suosjećanja, solidarnosti i potpore obiteljima tragično nastradalih u bezumnim terorističkim napadima u Istanbulu, Ankari i Briselu“, istakao je Skaka.