Zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović je sinoć na prijemu u hotelu Europa pozdravio učesnike ovogodišnje Međunarodne ljetne škole koja se tradicionalno održava u organizaciji udruženja „Pravnik“ i fondacije „Konrad Adenauer“. Živanović je učesnicima poželio dobrodošlicu u Sarajevo te poželio uspješan rad tokom trajanja Međunarodne ljetne škole. „Nadam se da ćete iskustva koja steknete na ovoj ljetnoj školi iz oblasti tranzicione pravde i ljudskih prava imati priliku iskoristiti kako u svom profesionalnom radu tako i u životu“, naglasio je Živanović te izrazio iskrenu zahvalnost profesionanom timu iz udruženja „Pravnik“, koji svojim uloženim naporima omogućavaju održavanje ove ljetne škole.

Prisutnim zvanicama su se prigodnim riječima obratili i Thorsten Geissler iz Fondacije Konrad Adenauer, te Davor Vuletić, savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji je i ove godine pokrovitelj ove manifestacije.

Međunarodna ljetna škola ove godine traje od 18. do 28.07. te okuplja 30 studenata iz zemalja jugoistočne Evrope koji će učestvovati na raznim predavanjima i radionicama.