Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Игором Камочајијем примио је данас у Градској управи у наступну посјету шефа Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини и специјалног представника Европске уније амбасадора Петера Соренсена. Пожељевши му срдачну добродошлицу у Босну и Херцеговину и њен главни град и успјешну мисију, градоначелник је амбасадора Соренсена упознао са кључним активностима и пројектима Града Сарајева.

„Мој програм је заснован на идеји враћања идентитета граду Сарајеву. У том смислу пред Уставним судом ФБиХ смо покренули и добили захтјев за враћање права Граду на локалну самоуправу у погледу имовине, одређених надлежности и прихода. Међутим, не чекајући да се цијели тај комплексни процес заврши, ми смо се усмјерили на изражен однос према грађанима и невладином сектору“, истакнуо је том приликом градоначелник Бехмен.

Градоначелник Сарајева и овом приликом је захвалио Европској унији на досадашњој финансијској подршци, посебно у пројектима обнове сарајевске Вијећнице и требевићке жичаре.

„Захваљујући нашим напорима али и подршци бројних пријатеља, земаља и градова, међу којима је свакако и Европска унија, ова два симбола Сарајева врло брзо ће му бити враћена у новом, обновљеном сјају“, додао је градоначелник Бехмен. 

Током данашњег сусрета у Градској управи споменута је и кандидатура Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године.