Поводом смрти америчког скијаша Била Џонсона, олимпијског побједника у спусту из Сарајева 1984. године, градоначелник Сарајева Иво Комшић упутио је писмо сућути амбасадорици Сједињених Америчких Држава у БиХ, Њ.Е. Морен Е. Кормак и породици Џонсон. „Сарајево и Бил ће заувијек остати повезани успјехом. Бил је на Олимпијади у Сарајеву 1984. године постао први амерички скијаш који се окитио златном медаљом у спусту. Сарајево је, са друге стране, те године организовало најуспјешније зимске олимпијске игре до тада. Ова два врхунска успјеха Човјека и Града, везала су их и послије Сарајевске олимпијаде. Нажалост, Бил је доживио тешку несрећу у спорту који је највише волио, а Сарајево страшну четверогодишњу голготу.

Увијек ће међу Сарајлијама живјети сјећање на овог неустрашивог скијаша и његове спортске резултате.

Увјерени смо да ће и нови млади скијаши који се буду такмичили на једној од највећих смотри младих спортиста – ЕYОF-у 2019. у Сарајеву, остварити Билов успјех спуштајући се истим стазама на којима се овај храбри скијаш прославио.

Молим Вас да породици Била Џонсона пренесете изразе искрене сућути у моје и у име грађана Сарајева“, наводи се у писму сућути градоначелника Сарајева.